Nogomet na Polzeli ima dolgo tradicijo. V 60ih in 70ih letih prejšnjega stoletja se je na Polzeli že igral članski nogomet. Na Polzeli so gostovale vse velike ekipe na čelu z Olimpijo. Vendar je potem v 80ih klub ugasnil, v ospredje pa so prišli drugi športi. Vendar ljubezen do igre na Polzeli ni zamrla. Polzelani smo bili primorani trenirati v okoliških klubih.

 

V zadnjih letih pa se je v občino preselilo veliko mladih družin. Zaradi bližine avtoceste, je postala Polzela privlačna lokacija za življenje, saj so hitro dostopni večji industrijski centri. Tempo življenja v današnjih časih pušča zelo malo prostega časa. Vožnja otrok na treninge v oddaljene kraje pa še dodatno obremenjuje starše.

 

Zato smo se junija 2011 odločili, da poskusimo na Polzeli obnoviti nogometni klub. Tako je bilo rojeno Nogometno društvo Polzela. Začetki so bili zelo skromni. Bili smo brez vsake infrastrukture. Na Bregu pri Polzeli smo z udarniškim delom uredili igralno površino, na kateri smo lahko trenirali in igrali tekme nižjega ranga.

 

Jeseni leta 2011 smo odigrali že prvi dve tekmi U8 in U10 proti NK Vransko. Na obeh tekmah skupaj smo prejeli 39 golov. Vendar so otroci pridno trenirali in do konca tekmovalne sezone dosegli že prvo zmago.

 

Pod strokovnim vodstvom naših trenerjev pa so otroci tudi zelo napredovali. ND Polzela pa je iz “kante za nabijanje”,  postal klub, katerega so začeli vsi nasprotniki zelo spoštovati. V tekmovalni sezoni 2016/17 je tako postala ekipa U13 prvak 2. Lige mlajših dečkov pod okriljem MNZ Celje. V tekmovalni sezoni 2017/18, pa je selekcija U13 postala podprvak 2. Lige mlajših dečkov ter podprvak v zimskem turnirju MNZ Celja v malem nogometu.

 

V  tekmovalni sezoni 2017/18 smo tudi prvič nastopili v tekmovanju U15, kjer smo z mlado ekipo predvsem pridobivali izkušnje. V sezoni 2018 / 2019 pa smo z bolj izkušeno ekipo postali prvak jesenskega dela 2. Lige starejših dečkov pod okriljem MNZ Celje.

 

Konec leta 2019 smo pridobili večnamenski objekt, ki služi v namen garderob nogometašem, ter  igrišče na odboj z umetno travo, ki nam omogoča treniranje skozi celo leto.