Pričetek športnih dejavnosti se je na Polzeli pričel že po letu 1918. Takrat je bilo Sokolsko društvo Polzela. Glavna športna dejavnost je bila gimnastika, orodna telovadba. Nastopali so tudi v Beogradu in Pragi. Takrat je bil zgrajen tudi Sokolski dom, kasneje se je imenoval Partizan, sedaj pa ima v njem svojo dejavnost MAT iz Šempetra. Po izgradnji šolske telovadnice so se začele razvijati tudi telovadne dejavnosti z žogo, kot so rokomet, odbojka in košarka.

Tako je v letu 1963 dala Tovarna nogavic  Polzela v uporabo zemljišče pri tovarni, kjer se je zgradilo nogometno igrišče. V istem letu se je ustanovil Nogometni klub Lastovka Polzela. Kot prvi nogometaši so bili: Jože in Aco Plevčak, Marjan in Franc Žagar  – Tremac, Jože in Ivan Turnšek – Anželak, Franc Glavnik, Drago Kolenc, Franc Dobravc, Peter Špacapan, Franc Štor, Darko Šuster, Franc Kralj, Bojan Završnik, Dušan Rizmal, Jože Možina, Stanko Drago, Stanko Emeršič, Jože Živortnik, Marjan Goršek iz Žalca, Dani Prešiček, Roman Ramšak, golman Dani Živortnik, Marko Palir  in drugi.

Z igralci ekipe " OLIMPIJA"

Na Polzelo so prišli igralci iz Žalca v letu 1967:  Ivi Rak, Vinko Brglez in Marjan Antloga, ki je igral do leta 1981, ko se je nogomet na Polzeli končal. Iz Velenjskega Rudarja so prišli:  brata Čujež, Fikret, Stane Vogrinc – Linto in trener Mirko Anžel, ki je bil trener do konca.  

Predsednik NK Lastovka je bil od leta  Ivan Lebič, zadnji dve leti pa Ivan Kolar.

Zanimanje za nogomet je bilo zelo veliko, tako ni bilo problem z igralci.

Ekipa se je uvrstila v prvo ligo Celjske nogometne zveze.

Kar nekaj let je bila ekipa NK Lastovka v vrhu lige. V letu 1976 je Tovarna nogavic praznovala 50 letnico, zato je NK Lastovka povabil na prijateljsko tekmo NK Olimpija Ljubljana. Tekma se je končala z rezultatom 8 : 1. Častni gol je zabil Kodre Martin.

Ker je tovarna zaradi novogradnje potrebovala del zemljišča, se je leta 1979 moralo nogometno igrišče obrniti v drugo smer.Nogomet se je igral še kakšni dve leti, saj je zanimanje za nogomet pričelo upadati, interes mladih pa se je usmerjal v košarko.

Tu so igrali in  treniral tudi:

Robi Pevnik, ki je sedaj znani trener,

Anton Grobelšek, ki je igral v Šmartnem,

Ivo Kapitler – predsednik športne zveze Polzela

Martin Kodre – nogometni sodnik